Južni Banat   Društvo   Opovo   Kultura   Najvažnije  

Manifestacija "Čitalačke značke" okupila 316 osnovaca

Na manifestaciji Čitalačka značka nagrađeni su i učenici II-1 OŠ „Dositej Obradović“: Joah Samuel Taul, Dunja Obradović i Lenka Sknepnek, učiteljice Slavice Mećavin. Učenicima sve pohvale i čestitke!
Manifestacija "Čitalačke značke" okupila  316 osnovaca

FOTO: Pixabay

Čitalačka značka, ove godine 40. po redu, u organizaciji je Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina. Učestvovalo je 316 učenika osnovnih škola, koji su organizatoru dostavili svoje Čitalačke dnevnike na srpskom i mađarskom jeziku. Učenici su imali zadatak da tokom školske godine pročitaju pet knjiga po svom izboru, od kojih jedna treba da bude delo zavičajnog književnika. Za svaku pročitanu knjigu da iznesu svoje utiske u vidu dnevnika, na način koji im najviše odgovara: kao tekst, ilustraciju, strip, video-zapis…Čitalačke vrednice, Joah, Dunja i Lenka, prisustvovali su programu dodele nagrada 30. maja na platou ispreg Gradske biblioteke u Zrenjaninu. Osim uživanja u programu, mogli su da vide i sve izložene Čitalačke dnevnike, a dobili su i prigodne nagrade: pohvalnicu, bedž i knjigu „Kad reka procveta“ autorke Ane Davidovac.

Narednog dana su svojim drugarima u školi ispričali utiske sa dodele nagrada i pozvali ih da i oni učestvuju sledeće godine u ovoj manifestaciji. Učenicima čestitke, a pozivu se pridružujemo!

Izvor: Glas Opova