Južni Banat   Kovin   Kultura  

"Neda Nikolić trio" nastupa u Kovinu

Neda Nikolić trio nastupiće 3. juna u Centru za kulturu u Kovinu. Koncert će početi u 20 časova.
"Neda Nikolić trio" nastupa u Kovinu

FOTO: Pixabay

Neda Nikolić diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, smer Etnomuzikologija. Master studije trenutno završava u Irskoj, na irskoj svetskoj akademiji muzike i plesa gde će nastaviti i doktorske studije ove godine, istraživajući interkulturalnu praksu sviranja na fruli.

Ostvarila je mnoge saradnje sa velikim imenima srpske muzičke scene, a nedavno je obeležen i prvi jubilej 10 godina postojanja na sceni. Koncert je održan na sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu, a gosti su bili Slobodan Trkulja, Aleksandar Sofronijević i mnogi drugi. Stalni je član žirija na republičkom takmičenju frulaša u Srbiji i trenutno važi za najboljeg mladog frulaša Srbije, a pored frule svira i nekoliko drugih duvačkih instrumenata.

Nemanja Nikolić rođen je 1985. godine. Osnovne, master i specijalističke akademske studije završio je u klasi profesora Aleksandra Šandorova na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na klavirskom odseku. 

Aleksandar Petrović rođen je u Beogradu 1984. godine, gde je stekao niže i srednje muzičko obrazovanje, da bi kasnije nastavio studije iz oblasti ekonomskih nauka. 

Trio Nede Nikolić predstavlja različite muzičke stilove, svirajući aranžmane izvornih melodija, etno-džeza, sevdaha, i melodije druge tradicije nama ne toliko poznate, ali ipak bliske.