Južni Banat   Društvo   Pančevo   Kultura   Najvažnije  

Proslava seoske slave " Duhova" u Banatskom Novom Selu

 U okviru seoske slave Duhovi u Banatskom Novom Selu,  upriličeni su izložba slika Galerije naivnih slikara iz Uzdina i folklorni koncert. Ova tradicionalna proslava okuplja lokalnu zajednicu i predstavlja priliku za očuvanje tradicije i slavljenje zajedništva.
Proslava seoske slave " Duhova"  u Banatskom Novom Selu

FOTO: Pančevo Info

Izložba slika Galerije naivnih slikara iz Uzdina, inače stalna postavka u Uzdinu, trenutno je izložena u Domu kulture Banatsko Novo Selo u okviru seoske slave Duhovi. Izložba predstavlja izvanredan prikaz talenta i kreativnosti naivnih umetnika koji svojim delima izražavaju autentičan pristup i stil.

 Folklorni koncert održan u okviru seoske slave Duhovi bio je prilika za gostovanje prijatelja iz Nove Pazove, Torka i Ovče, istakao je v.d. direktora Doma kulture BNS Bojan Boljanac. Njihov izvođački nastup tradicionalnih pesama i igara oduševio je publiku, promovišući bogatstvo rumunske I srpske folklorne tradicije.

Održavanje seoske slave, kao što su Duhovi, ima izuzetan značaj za negovanje tradicije i zajedničkog nasleđa. Izložba slika Galerije naivnih slikara iz Uzdina otvorena je do ponedeljka, 5. juna.