Kultura   Pančevo  

Promocija knjige "Kako sam osvojila trajno zdravlje?" 7. juna u Gradskoj biblioteci Pančevo

Predavanje, izložba i predstavljanje nove knjige Maje Volk „Kako sam osvojila trajno zdravlje?“ biće organizovano u Čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u sredu, 7. juna, u 18 časova.
Promocija knjige "Kako sam osvojila trajno zdravlje?" 7. juna u Gradskoj biblioteci Pančevo

FOTO: Gradska biblioteka Pančevo

Maja Volk je ćerka dr Petra Volka, filmskog i pozorišnog kritičara i glumice Mirjane Kodžić. Završila je srednju muzičku školu „Josip Slavenski“, odsek za klasičnu gitaru i diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Uporedo sa studijama dramaturgije, studirala je engleski i španski jezik na Filološkom fakultetu. Kao stipendista francuske vlade, započela je postdiplomske studije na Novoj Sorboni u Parizu, a završila ih na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je magistrirala tezom „Drame Žan-Pol Sartra na jugoslovenskim scenama“. Njena knjiga „Dramaturgija modernog američkog filma od 1970-1990“, u izdanju Instituta za film 1995. godine, ujedno je i njen drugi doktorat iz oblasti filmologije.

Kao stipendista švedske vlade, u Stokholmu izučavala stvaralaštvo Augusta Strindberga, da bi doktorirala 30. oktobra 1991. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odbranivši tezu „Dramaturgija Augusta Strindberga u svetlu njegovih pozorišnih teorija“. Drugi doktorat iz oblasti filmologije je odbranila knjigom „Dramaturgija modernog američkog filma od 1970-1990“, u izdanju Instituta za film 1995. godine.

Govori engleski, francuski, španski, italijanski i portugalski jezik, a peva i na japanskom, kineskom, hebrejskom, jidišu, arapskom, katalonskom, gejliku…