Južni Banat   Kovin   Društvo  

Obeležen Dan škole SSŠ "Vasa Pelagić" u Kovinu

Ove školske godine vannastavne aktivnosti sredinom maja u SSŠ „Vasa Pelagić“ u Kovinu su bile posvećene obeležavanju Dana škole.
Obeležen Dan škole SSŠ "Vasa Pelagić" u Kovinu

FOTO: SSŠ "Vasa Pelagić", Kovin

U tim danima realizovana su „Otvorena vrata škole“ kada su svi zainteresovani i radoznali učenici završnih razreda osnovnih škola opštine Kovin, u pratnji svojih nastavnika, posetili ovu srednju stručnu školu.

Kako o aktivnostima govore u Timu za marketing škole, ovoga puta zadovoljstvo su imali da ugoste mališane iz Predškolske ustanove „Naša radost“, koji su pri realizaciji svog projekta pod nazivom „Restorančić Zalogajčić“ usvojili nova znanja u stručnim kabinetima.

Tradicionalno je odigran turnir u malom fudbalu u organizaciji nastavnika fizičkog vaspitanja, Igora Držajića.

Igrana je i pozorišna predstava „Na kraju krajeva“ u realizaciji dramske sekcije, koja je izvedena u Centru za kulturu. Predstavu su pripremile nastavnice srpskog jezika i književnosti Vesna Ratković i Marija Stanisavljev, uz pomoć Srđana Đana, nastavnika poljoprivredne grupe predmeta.

„Imali smo dobru volju, želju i slogu da se pokažemo kao vaspitno obrazovna ustanova koja zavređuje pažnju lokalne javnosti“, saopšteno je iz SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin.