Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova posetila Dom zdravlja u Pančevu

Dom zdravlja Pančevo obišli su predstavnici Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova. To je uobičajena poseta kako bi bio proveren napredak u pružanju kvaliteta zdravstvenih usluga kao i obnavljanje opreme  i usavršavanje kadra.
Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova posetila Dom zdravlja u Pančevu

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Predstavnci Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova, 1. juna su bili u poseti Domu zdravlja.

"Usmeno nam je rečeno da su zadovoljni, u isčekivanju pisanog odgovora, kažu da smo se lepo predstavili. Mnogo smo radili na kvalitetu i na bezbednosti što se tiče Doma zdravlja, kvaliteta i bezbednost se mogu provući kroz sve službe i aktivnosti od revizije ,procedura, pravilnika preko službi koje to sprovode. Nastavljeno je unapređenje kako usluga tako i zanavljanje kadra, 17 lekara je poslato na specijalizacije iz različitih oblasti zanavljana je oprema i službe su unapređivane po najvišim standardima", istakla je dr Zorica Sokić, direktorka Doma zdravlja. 

U pojedinim službama kao što je u Službi laboratorisjke ustanove uvedena nova metoda merenja tromesečnog šećera. Na ginekologiji su skoro svi ginekolozi citoskrineri sve se završava u samoj službi ,više ne odlaze u Zavod za javno zdravlje, sve se završavava u okviru Doma zdravlja. Pacijentkinje svoje rezultate mogu dobiti na mejl adresu. Što se tiče tehničke službe urađene su sitnije intervencije koje smo mogli da priuštimo", navela je dr Sokić.

Sledeća akreditacija Doma zdravlja je za sedam godina. Do tada se u kontinuitetu radi na unapređenju zdravstvenih usluga, zaključila je direktorka Doma zdravlja doktorka Sokić.