Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Kultura   Najvažnije  

Izložba crteža i slika Isidore Stojanović otvorena u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu

“U nestajanju nastajanja” naziv je izložbe crteža i slika Isidore Stojanović upriličene u Galeriji savremene umetnosti. Izložba je otvorena 5.juna, a posetioci će moći da je pogledaju do 22. juna.
Izložba crteža i slika Isidore Stojanović otvorena u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Isidora Stojanović je kroz izložbu crteža i slika “U nestajanju nastajanja” prikazala proces svog rada, od manjih radova do velikih formata, koji su rađeni na kucaćoj mašini. Da bi pokazala svoja dela i napravila ovu izložbu mladoj umetnici je bilo potrebno dve godine.  

To se desilo nekako spontano. Kupila sam pisaću mašinu u nadi da ću pisati na njoj, pa sam onda krenula da crtam preko toga svojom rukom. Međutim tada sam shvatila da te karaktere, slova i znake interpunkcije mogu da koristim da gradim jednu određenu strukturu na samom papiru – objasnila je Isidora Stojanović

Isidora Stojanović je još od malih nogu shvatila da je ovo poziv kojim želi da se bavi, a vremeom je usavršavala i nadograđivala znanje i umeće.

Na Fakultetu za primenjene umetnosti, ali već i u ranom detinjstvu sam shvatila da želim da se bavim upravo ovim pozivom. Dalji planovi su mi izložbe, trebalo bi da učestvujem na Bijenalu mladih u Beogradu, nakon toga imam samostalnu izložbu u Nišu krajem oktobra, pa ćemo videti za dalje – objasnila je Stojanović.

Isidora Stojanović se interesuje za strukturu prostora, njegov efekat na čoveka i njegov život. Posebno je zanimaju teme masovne izgradnje, uticaj zajednice na menjanje strukture i kulture stanovanja, arhitekture, kao i pojam doma, njegova simbolika i značaj za pojedinca. Kroz svoj rad istražuje mogućnosti i različitosti kreativnog izražavanja.