Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

JKP "Higijena": Promocija projekta primarne separacije otpada 19. juna

„Projekat primarne separacije otpada u 4 regiona“ (Pančevo, Srem – Mačva, Duboko i Pirot), za svako domaćinstvo u sledećim mesnim zajednicama namenjena je plava kanta za „suvi“, ambalažni otpad (papir, karton, plastika, aluminijumske i čelične limenke), zapremine 240 litara:
JKP "Higijena": Promocija projekta primarne separacije otpada 19. juna

FOTO: JKP "Higijena"

Vojlovica, Tesla (naselje Novi svet), Gornji grad, Mladost, Centar (Donji grad – oivičeni potez od Ulice vojvode Radomira Putnika do Prvomajske i od Miloša Trebinjca do Žarka Zrenjanina), kao i naselje Miloradović.

Potrebno je da vlasnik kuće dođe s ličnom kartom u Centar za sakupljanje i razvrstavanje sekundarnih sirovina u Vlasinskoj 1 i preuzme posude u sledećim terminima: od 7.30 do 18 sati – radnim danima – i od 8 do 13 sati – subotom.  Građani se mogu obratiti na broj telefona 013/370-360.

Pozivamo vas i na događaj kojim se najavljuje realizacija ovog projekta – 19. juna, od 12.00 do 13.30, u dvorištu Doma omladine, Svetog Save 10 – u kom učestvuju deca nekoliko vrtića i osnovnih i srednjih škola. Možete povesti decu i zabaviti se uz pesme Hora „Vokal Kids“, revije „reciklažnih“ frizura i mode, plesne tačke, takmičenja i izložbu radova od sekundarnih sirovina. Preporuka je da ponesete ambalažu i da je ubacite u namenske posude, čime biste doprineli simbolici manifestacije, kaže Mišo Marković, direktor JKP Higijena Pančevo.