Južni Banat   Opovo   Društvo   Najvažnije  

Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta u 26 lokalnih samouprava u AP Vojvodini.
Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo

FOTO: Pokrajinska vlada

„Ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona“, rekao je Galić istakavši da je ova konkursna linija veoma značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive.

Među lokalnim samoupravama koje su na ovom konkursu dobile sufinansirajuća sredstva je i Opština Opovo, a predsednik opštine Miloš Markov ističe značaj ovog projekta za lokalnu poljoprivredu.

„Nakon godinu dana pauze naša lokalna samouprava je uspela da dobije bespovratna sredstva za uređenje atarskih puteva i ukupan budžet će nam biti oko 12 miliona dinara i mislimo da je to jedan solidan iznos sredstava sa kojim ćemo moći da uredimo atarske puteve i na taj način ih učinimo pristupačnim za naše poljoprivrednike. Dakle, nastavljamo sa uređenjem putne infrastrukture na našim katastarskim opštinama sa ciljem da poljoprivrednicima obezbedimo što kvalitetnije uslove za rad kako bi mogli da ostvare što bolje rezultate“ izjavio je Markov.

Uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo, resorni sekretarijat sufinansira sa 6,2 miliona, dok je učešće lokalne samouprave da pdv-om 5,7 miliona dinara.