Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Bela Crkva: 200 miliona dinara od Pokrajine za rekonkstrukciju i dogradnju Glavne ulice

Pokrajinska vlada, rebalansom budžeta za 2023. godinu, previdela je 200 miliona dinara za rekonkstrukciju i dogradnju Glavne ulice u Beloj Crkvi.
Bela Crkva: 200 miliona dinara od Pokrajine za rekonkstrukciju i dogradnju Glavne ulice

FOTO: Opština Bela Crkva

- Na sednici održanoj 7. juna, utvrđen je predlog rebalansa budžeta APV Vojvodine za 2023. godinu. U okviru saobraćajne infrastrukture predviđeno je uređenje Glavne ulice u Beloj Crkvi. Reč je o višegodišnjem projektu. Pomenuta cifra je samo za radove u ovoj godini. Očekujemo da se preostali iznos, isto na nivou Pokrajine, opredeli sledeće godine, objasnio je Marjan Aleksić predsednik Skupštine opštine Bela Crkva.

Predlog rebalansa budžeta AP Vojvodine za 2023. godinu planira se na nivou od 116.7 milijardi dinara i povećan je za 8.1 milijardu dinara u odnosu na aktuelni.

„Očekujem da Skupština Vojvodine do kraja juna usvoji ovaj predlog i da se time stvore uslovi za značajan novi zamajac u investicionom ciklusu za brojne projekte na teritoriji cele Vojvodine“ – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da će preko 90 odsto planiranih sredstava biti usmereno u razvoj.