Južni Banat   Vršac   Društvo  

U Vršcu održano predavanje na temu "Reciklaža PET ambalaže"

Pred punim Amfiteatrom Pedagoške Akademije u Vršcu, održano je predavanje na temu "Reciklaža PET ambalaže" kao aktivnost u sklopu projekta Zaštite životne sredine. Nosilac ovog projekta je Udruženje za poboljšanje položaja mladih "Iz principa", a pokrovitelj Grad Vršac.
U Vršcu održano predavanje na temu "Reciklaža PET ambalaže"

FOTO: Grad Vršac

Predavanje je bilo edukativnog karaktera gde je đacima prezentovano šta je to reciklaža, koji je njen značaj, kao i neke od metoda koje su najzastupljenije. Uključivanjem video sadržaja, gde su se mogle videti dobre i loše prakse upravljanja otpadom, dodatno je pojašnjen značaj očuvanja životne sredine.

Podsetimo da su tokom proteklog i ovog meseca bile sprovedene tri aktivnosti u sklopu ovog projekta: sadnja cveća u centru Vršca, čišćenje otpada u naseljenom mestu Malo Središte, kao i podela eko-cegera na Agriko pijaci u Vršcu, a da je predavanje na temu reciklaže PET ambalaže krunisalo ceo projekat.

Udruženje "IZ PRINCIPA" još od 2018. godine radi na podizanju ekološke svesti, a kako njeni predstavnici navode, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti i najavljuju dalje korake.