Južni Banat   Društvo   Plandište   Najvažnije  

Plandište: Tribina “Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža” za osnovce

Tribina “Nasilje kao negativna društvena pojava i bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža” održana je osnovcima u Plandištu. Organizatori tribine su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska stanica Plandište i osnovne škole sa teritorije Opštine Plandište.
Plandište:  Tribina “Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža”  za osnovce

FOTO: OŠ J.S.Popović Velika Greda

“Glavni cilj  tribine bio je u tome da se deca iz svih osnovnih škola okupe i da  kroz jednu ovakvu  interaktivnu nastavu popričamo o tome koje su to negativne stvari koje mogu videti na  društvenim mrežama, kao i o svim mogućim  problemima kiji mogu nastati usled  korišćenja društvenih mreža, naročito kod mlađih uzrasta, o zloupotrebama koje se pojavljuju na internetu, ali i o načinima bezbednog korišćenja interneta i društvenih mreža. Ekspanzijim interneta, njegova dostupnost u svakom kutku i sve veći broj korisnika na mrežama vrlo lako može da dovede do zloupotreba. Iz tog razloga smo u saradnji sa PS Plandište organizovali ovu tribinu i dali priliku učenicima da porazgovaraju sa policijskim službenicima, stručnim licima, pedagozima na temu interneta kao negativne pojave u društvu. Kroz ovu tribinu pokušali smo da pojasnimo da korišćenje interneta ima i svoje velike pozitivne efekte, jer se tu mogu pronaći mnogi edukativni sadržaji koji mladima mogu da pomognu u učenju i odrastanju. Veliko interesovanje dece, ali i roditelja za ovu edukativnu tribinu, pokazalo nam je da je ovakav vid interaktivne nastave nailazi na veliku podršku i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem ovakvih predavanja”, istakli su predstavnici organizatora.

Tribini su pored velikog broja učenika iz osnovnih škola sa teritorije opštine Plandište, prisustvovali i roditelji, stručno osoblje, nastavnici, članovi Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kao aktivni učesnici i izlagači.