Sport   Najvažnije  

Železničar u dobrom raspoloženju počeo pripreme za novu sezonu

Lopta je krenula u Pančevu. Posle mini odmora od dve nedelje fudbaleri Železničara su ponovo na terenu
Železničar u dobrom raspoloženju počeo pripreme za novu sezonu

FOTO: FK Železničar

U istorijsku, debitantsku sezonu fudbaleri Železničara ulaze dobro raspoloženi i sa novim trenerom Predragom Roganom.  
Uprkos tome što su novajlije u eliti u ekipi iz Pančeva su sigurni da neće imati epizodnu ulogu u superligaškom društvu. 
Na prozivci šef struke imao je većinu igrača iz prošlosezonskog igračkog kadra, međutim uprava kluba ima u planu da za elitni rang osveži tim.  
- Kao i kod većine klubova, prvo nam slede lekarski pregledi, da bismo u ponedeljak mogli da krenemo sa pravim trenažnim procesom. Prvo ćemo uraditi selekciju igrača, svesni smo da ovaj prelazni, transfer period traje malo duže, odnosno do polovine septembra. Bitno je da odemo sa kompletiranom ekipom na pripreme. Trudićemo se koliko je to realno moguće da uradimo. Svesni smo da većina ekipa počne sa jednim igračkim kadrom sezonu, a već u septembru ima drugi. Ono što sam video na prvom koraku jeste da je gro ekipe na okupu od prošle sezone što mi se dopada – istakao je Predrag Rogan, novi šef struke Železničara.  
Obelodanio je zatim Rogan i plan rada za naredni period. Prva kontrolna utakmica je na programu 28. juna, pre odlaska na Zlatibor, a do tada bi trebalo da se oformi tim koji će izneti najveći teret u prvoj supšerligaškoj sezoni. 
-Imaćemo sad tri uvodna treninga, a onda je nedelja predviđena kao slobodan dan. Od ponedeljka krećemo sa žestokim radom bez pauze deset dana, da bi u sredu pre odlaska na Zlatibor odigrali prijateljsku utakmicu. Od petka 30. juna selimo se na planinu.  
Uprkos debitantskoj sezoni u Superligi Srbije, Predrag Rogan je uveren da Železničar u elitnom društvu neće imati epizodnu ulogu.  
- Obećam posvećenost u radu. Moramo da pokažemo strast na terenu, ali i strpljenje. Svesni smo da postoji razlika između ova dva ranga takmičenje, Prve i Superlige. Očekujem i od ljudi iz kluba strpljenje ne za nas u stručnom štabu, već za igrače. Ima momaka koji nisu igrali elitni rang takmičenja. Treba se adaptirati na brzinu i snagu, što nas očekuje u superligaškom takmičenju. Verujem da će Železničar ove sezone igrati zapaženu ulogu u sprskom fudbalu - zaključio je Rogan. 
Pripreme za novu sezonu počeli su: Mladen Živković, Andrej Kožul, Nikola Petrović, Marko Jovanović, Stefan Obradović, Aleksandar Simčević, Aleksandar Kovačević, Nikola Lainović, Marko Konatar, Bojan Balaž, Stefan Hajdin, Saša Tomanović, Milan Tomić, Luka Janković, Despot Obrenović, Goran Brkić, Strahinja Jovanović, Aleksandar Đorđević, Dario Grgić, Mateja Zuvić, Luka Petrović, Veljko Trifunović, Đorđe Šušnjar, Milan Mirosavljev, Marko Bačanin, Danilo Dašić, Mirko Milikić, David Delić, Darko Lunc i Pavel Čižik.