Sport   Kovačica  

Izabrani najbolji sportisti opštine Kovačica

U velikoj sali Mesne zajednice u Kovačici, 14. januara su proglašeni najbolji sportisti za 2021. godinu.
Izabrani najbolji sportisti opštine Kovačica

FOTO: Pixabay

Za sportistkinju godine proglašena je stonoteniserka STK „Slavija 96“ iz Kovačice Jana Havelova, a za sportistu godine fudbaler FK „Polet“ iz Idvora Danijel Bartoš.

Dobitnici nagrada su i: u kategoriji sportskih nada karatistkinja KK „Kovačica“ Ivana Mravik, kod kadeta karatista KK „Kovačica“ Nikola Subin i karatista iz Padine Kristijan Slivka, kod kadetkinja kuglašica „Slavije“ Tamara Milosavljević, u ekipnoj kategoriji kadetkinje STK „Slavija 96“ iz Kovačice i kadeti ORK „Crepaja“.

Padinski kuglaš Želislav Jakab najbolji je junior a kovačička kuglašica Ivana Marko najbolja juniorka, najbolji juniorki kolektiv u muškoj konkurenciji je KK „Dolina“ iz Padine a najbolje juniorke su kuglašice „Slavije“ iz Kovačice.

U kategoriji seniora najbolji rukometaš je Dušan Cvetanovski iz ORK „Crepaja“, najbolja seniorka je Ana Kuharikova iz K.K. "Slavija" Kovačica, najbolja seniorska ekipa je FK „Polet“ iz Idvora u muškoj i najbolja seniorska ekipa kod dama je STK „Unirea“ iz Uzdina. 

Za promociju sporta opštine Kovačica priznanja su dobili Kovačičanka Dagmar Husarikova, plivačica „Dinama“ iz Pančeva i Kovačičanin Mihal Šulja, ultramaratonac, član AK „Dinamo“ iz Pančeva. 

Nagradu za sportskog radnika dobili su Peter Balogi iz FK „Spartak 1911“ iz Debeljače, Vladimir Georgijevski iz ORK „Crepaja“ i Zita Tokai, trener u KK „Slavija“ iz Kovačice i trener mlađih kategorija u reprezentaciji Srbije.

Priznanje zaslužni sportista dobio je fudbaler Boban Ilić iz Samoša a pomenuto priznanje dodeljeno je posthumno Pavelu Birešu, vrhunskom fudbaleru, koji se posle završetka aktivne fudbalske karijere bavio i kuglanjem.