Magazin   Najvažnije  

Saveti za sve praktične žene - kuća blista za par minuta

Biti domaćica u današnje vreme nije nimalo lak posao. Očistiti kuću, oprati sudove, pospremiti za decom, kućnim ljubimcima pa čak i za mužem uz to ići i na svoj posao, predstavlja veliki teret. Svim damama donosimo par praktičnih saveta koje mogu iskoristiti da bi njihov do uvek blistao.
Saveti za sve praktične žene - kuća blista za par minuta

FOTO: Pixels

Kako otpušiti odvod na sudoperi, da li je teško, ne nije! Sve što trebaye jeste da sipate 1 šolju sode bikarbone u zapušeni odvod, nakon toga sipajte pola šolje sirćeta i odmah pokrijte odvod. Sačekajte pola sata i nakon toga pustite vuću vodu, otprilike 5 minuta. Problem rešen!

 

Kako da uklonite miris vašeg kućnog ljubimca, takođe lako. Na ekonomičan način to možete učiniti tako što će te u bočicu za sprej sipati malo vode i pomešati je sa sredstvom za ispiranje usta. Kritično mesto isprskajte i stavite papir preko. Možete koristiti mirisne wc papire.

 

Da li je teško očistiti fugu? Ne nije! Trebate uzeti pola litre vode, pola šolje sode bikarbone, 150 ml soka od limuna i 150ml šolje vinskog sirća. Ovaj rastvor utrljati po linijama fuge i primetiti rezultat odmah.

 

Da li je moguće da se očistite oštećene drvene površine na nameštaju? Jeste a evo i kako.... Potrebno je da 150ml ulja promešate sa isto toliko vinskog sirćeta, umočite vrh krpe i prebrišite oštećenu drvenu površinu. Kada se osuši izgledaće kao novo.

Kako da očistite mašinu za za pranje veša, deluje kao veliki posao, zar ne? Ovo možete učiniti jako brzo i jednostavnog. Sipajte 400ml vinskog sirćeta u mašinu, nakon toga uključite mašinu da prođe ciklus na najjačoj temperaturi pranja oko 90°C. Ovime će svi mirisi biti otklonjeni, kao i mrlje i naslage od deterdženta koji se zdržao u vašoj veš mašini.