Južni Banat   Srbija   Društvo   Ekologija  

Raspisan Konkurs za dodelu sredstava za projekte nacionalnih manjina

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog raspisalo je Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti kulture, a ukupna sredstva koja će biti dodeljena po ovom konkursu iznose 30 miliona dinara. Konkurs je otvoren od 17. jula do 16. avgusta 2023. godine, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.
Raspisan Konkurs za dodelu sredstava za projekte nacionalnih manjina

Specifičan cilj konkursa je unapređenje, negovanje i jačanje kulturno-jezičkog identiteta nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Pravo učešća na Konkursu imaju: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina; organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sedište na teritoriji Republike Srbije i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta odnosno akademija strukovnih studija.

Prijave sa propisanom dokumentacijom potrebno je poslati poštom na adresu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bulevar Mihajla Pupina 2, 11000 Beograd, sa naznakom: Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2023. godini, ili predati lično na navedenu adresu, u pisarnici ministarstva, navedeno je u saopštenju.