Bela Crkva   Sport  

Memorijalni turnir “Dragan Stanković” za vikend u Beloj Crkvi

Fudbalski klub “Bak” za dane vikenda, 22. i 23. jula, organizuje drugi Memorijalni fudbalski turnir “Dragan Stanković”.
Memorijalni turnir “Dragan Stanković” za vikend u Beloj Crkvi

FOTO: Piqsels

Turnir se organizuje u čast Dragana Stankovića, nekadašnjeg fudbalera BAK-a, kasnije sudije, delegata i uspešnog sportskog radnika. Stanković je bio predsednik Fudbalskog Saveza Opštine Bela Crkva kao i član Izvršnog odbora FSP Pančevo punih osam godina kada je posle teške bolesti 2020. godine preminuo.

“I ove godine u organizaciji našeg kluba održaćemo drugi po redu turnir kako se nebi zaboravio naš nekadašnji fudbaler i sportski radnik Dragan Stanković koji je za vreme svog života dosta dao svom BAK-u i Fudbalskom savezu Bela Crkva. Moram da napomenem da je Stanković bio ne samo dobar u sportskim okvirima nego da je bio čovek koji je mnogima pomagao i ostavio dubok trag u fudbalskoj Vojvodini i Južnom Banatu", rekao je Gojko Šupić predsednik FK “Bak”.

Pored domaćina na turniru će učestvovati ekipe Borac (Starčevo), Radnički (Kovin) i Jedinstvo (Vlajkovac).

Prvog dana, u subotu 22. jula odigraće se mečevi polufinala Bak – Jedinstvo (Vlajkovac) i Radnički (Kovin) – Borac (Starčevo). U nedelju, 23. jula će se poražene ekipe boriti za treće mesto, a pobednici iz polufinala će se boriti za pobednički pehar koji je spremio domaćin turnira.