Južni Banat   Društvo   Kovin   Ekonomija   Ekologija   Najvažnije  

Kovin: Za unapređenja energetske efikasnosti 10 miliona dinara

Program unapređenja energetske efikasnosti, uspešno sprovodi i ove godine Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, zajedno sa lokalnim samoupravama.
Kovin: Za unapređenja energetske efikasnosti  10 miliona  dinara

FOTO: Opština Kovin

Opština Kovin je i ove godine u okviru ovog Konkursa dobila sredstva za podizanje energetske efikasnosti.  U ime opštine Kovin, ugovor je, po ovlašćenju, potpisao pomoćnik predsednice opštine, Dušan Maksimović.

Tokom ove godine  odobreno je najviše namenskih sredstava do sada – 5 miliona dinara (2021. godine 2 miliona dinara, prošle godine 4). U plano je izdavanje u istom tom iznosu iz budžeta opštine.

 Građanima koji se prijave na lokalni konkurs a ispunjavaju uslova će tokom ove godine  biti raspodeljeno ukupno 10 miliona dinara za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Prema projektovanoj dinamici, ubrzo će biti raspisan poziv za privredne subjekte – firme koje će izvoditi radove, a za građane kao krajnje korisnike biće raspisan poseban konkurs, o čemu će na vreme biti obavešteni putem medija, kao i objavljivanjem poziva i obrazaca za prijavu na sajtu opštine, u okviru posebnog banera „Sufinansiranje mera energetske sanacije“.

Takođe, za sve informacije i nedoumice u toku realizacije javnog poziva, kada bude objavljen, na raspolaganju će biti u kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave Kovin, kancelarija br. 49, tel. 742-104, lokal 129.