Južni Banat   Društvo   Kovačica  

Bogat program centralnog vikenda Dana Padine

Proslave u Padini počele su u subotu 5. avgusta, Memorijalnim turnirom Miroslav Kovač Kovi u fudbalu. Centralni vikend održaće se od 18. do 20. avgusta.
Bogat program centralnog vikenda Dana Padine

FOTO: MZ Padina

 

Ovogodišnja proslava Dana Padine obuhvata period od 5. avgusta do 10. septembra. Prva aktivnost, održana 5. i 6. avgusta, obuhvatila je Memorijalni fudbalski turnir Miroslav Kovač Kovi. Centralni vikend je od 18. do 20. avgusta i donosi raznovrsne kulturne i sportske događaje, izložbe, turnire i svečanosti.

Petak, 18. avgust, je rezerviran za svečano otvaranje izložbe "Objektivno zabeleženo" - dokumentarna izložba fotografija, video i audio zapisa o aktivnostima Udruženja žena Padina. Ova izložba će se održati u Osnovnoj školi "Maršala Tita" u Padini, počevši od 19 časova. Isto veče, sa početkom u 20:30 časova, očekuje nas kulturno-umetnički program "Predaka nasleđe" u Sportskom centru "Dolina", uz nastupe DJ Aleksa, DJ Janca i DJ Kora.

Subota, 19. avgusta, donosi 13. Likovnu koloniju invalida rada iz Banata, s početkom u 7 časova u Sportskom centru "Dolina". U Slovačkom etnografskom muzeju Petraš, u 16 časova, biće otvorena izložba "Nasleđe padinskih predaka - Od opanaka do papuča". Pivski maraton startuje u 18 časova u sportskom centru "Dolina". Rokenrol zvuci grupe "Simply akustično" zatim preplavljuju prostor, a koncert "Amadeus benda" zakazan je za 22 časa.

Nedelja, 20. avgusta, donosi uzbudljiv raspored događaja u Sportskom centru "Dolina", s početkom u 9 časova - Gulašijada, turnir u kuglanju, prezentacija Izviđačkog odreda "Kovačica", igre bez granica za žene i decu, vašar umetnosti i tortijada. U 17 časova, u Mesnoj zajednici, biće izložba slika naivnih slikara, dok će u Domu kulture "Mihal Babinka", sa početkom u 18:30 časova, biti predstavljena manifestacija "Exhibition 1806". Dan se završava narodnom proslavom u Sportskom centru "Dolina", s početkom u 20 časova.