Južni Banat   Društvo   Opovo  

Osnovce na moru posetili predstavnici opštine Opova

Osnovce iz opštine Opovo koji letuju na crnogorskom primorju, tačnije u Baošićíma posetili su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanovi, direktor osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova, Slaviša Miškov i sekretar Crvenog krsta Opovo, Dragana Avramović
Osnovce na moru posetili predstavnici opštine Opova

FOTO: Glas Opova

Oni su razgovarali sa decom i njihovim nastavnicima o uslovima, smeštaju i interesantnim programima koji se svakodnevno odvijaju, pored plaže i u prostoru odmarališta Crvenog krsta u ovom mestu.

Na početku posete delegaciju naše opštine primio je upravnik odmarališta Momčilo Bjelivuk koji je predstavio kapacitete ove ustanove i u neposrednom razgovoru izrazio zadovoljstvo dobrom dosadašnjom saradnjom i pozitivno ocenio činjenicu da tako jedna mala opština uspeva da subvencioniše letovanje tolikom broju dece.Vaspitači, kojih ima ukupno šest zadovoljni su uslovima na letovanju i kažu da je svakodnevnim aktivnostima obogaćen  sadržaj koji je deci na raspolaganju.

Snežana Jeminović, jedan od vaspitača, za Glas Opova kaže da je koncept Crvenog krsta u odmaralištu odlično osmišljen i da ga oni zajedno sa decom sa zadovoljstvom primenjuju jer je raznovrstan, poučan i deci, pre svega zanimljiv.

Predsednik Markov je izrazio zadovoljstvo onim što je delegacija opštine videla na terenu i najavio nastavak ove prakse i u narednim godinama.
Kao i prethodne godine, tradicionalno predsednik je decu odveo na sladoled u  poslastičarnicu „Baošići“ gde je čuveni poslastičar Miđi svojim veštinama ponovo oduševio mališane i originalnim mini performansom izmamio osmehe svim prisutnima.

Deca na moru ostaju do 22 avgusta, što je ukupno devet noćenja.

Izvor: Glas Opova