Južni Banat   Alibunar   Društvo  

Alibunar: Završeni radovi na uređenju sportskog terena „Tiberije Gerga i Nikolaje Bokšan“

Savet Mesne zajednice Alibunar, uz podršku Opštine, OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ i ETŠ „Dositej Obradović“, kao i italijanske fabrike obuće „Parilab“, završio je još jedan posao, onaj na rekonstrukciji i uređenju Rukometnog terena „Tiberije Gerga i Nikolaje Bokšan“.
Alibunar: Završeni radovi na uređenju sportskog terena „Tiberije Gerga i Nikolaje Bokšan“

FOTO: Prinscreen/Facebook/Opština Alibunar

Sređivanje ovog sportskog terena za male sportove obuhvatilo je krečenje tribina, farbanje zaštitne ograde na tribinama, stavljanje u funkciju svlačionice, tuševa i pomoćnih prostorija, a zamenjeni su i oštećeni delovi mesta za sedenje, kao i sijalice na velikim reflektorima i na bini, koja je takođe ofarbana i uređena.

Osim toga, obavljeni su i radovi na uređenju terena i njegovom okruženju, kao i radovi na planu stvaranja maksimalno bezbednih uslova za korišćenja sportkog igrališta.

U narednom periodu slede završni radovi na sređivanju limenih konstrukcija na tribinama i na bini, kao i sanacija i zamena oluka, kažu iz Mesne zajednice.

„Savet Mesne zajednice Alibunar se zahvaljuje svim ljudima koji su učestvovali u ovom poduhvatu, a naročito italijanskoj kompaniji Parilab, kao i lokalnoj samoupravi na finansijskoj pomoći, ali i svim učenicima Osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo” i srednje škole ETŠ “Dositej Obradović”, koji su nesebično pomagali kako bi se ovaj projekat uspešno priveo kraju. Svim silama ćemo se truditi da i u narednom periodu uređujemo terene i igrališta ne bismo li obezedili svoj deci Alibunara što bolje uslove za život, razvoj, druženje i igru. Ova naizgled mala investicija je dokaz da ne zaboravljamo ni jedan deo našeg malog mesta i da kontinuirano radimo na razvoju svih njegovih delova“ – navodi se u facebook objavi Saveta Mesne zajednice Alibunar, čiji je predsednik Davor Petrović.