Južni Banat   Alibunar   Društvo  

"Gulašijada" u Alibunaru 26. avgusta

Savet Mesne zajednice Alibunar, u okviru manifestacije „Letnji dani Alibunara 2023“, na popularnom izletištu Šica, organizovaće Gulašijadu.
"Gulašijada" u Alibunaru 26. avgusta

FOTO: MZ Alibunar

Skup svih takmičara je u 10 sati, a početak kuvanja gulaša je u 11 časova. Svaka ekipa dobija 2 kilograma junećeg mesa, dve majice i hleb.

Kuva se gulaš od junećeg mesa. Gulaš se kuva u kotliću. Ocenjuje se ukus, boja i gustina. Svaka ekipa koristiće u pripremi juneće meso, začine, pribor i sve drugo potrebno, lično i po izboru. Gulaš se kuva na prirodnoj vatri (drva su obezbeđena) ili na plinu. Vreme za kuvanje gulaša je 4 sata. Ekipe same biraju broj članova koje će učestvovati.

Takmičari su dužni da koriste isključivo zdravstveno ispravne namirnice u kuvanju. Takmičari su dužni da vode računa o vatri, ognjištu kao i inventaru koji obezbedi organizator.

Takmičarska ekipa je dužna da nadoknadi štetu ako je prouzrokuje nekom vrstom nesavesnog ponašanja. Takmičarska ekipa je dužna da obavesti organizatora ukoliko uoči nepravilnosti bilo koje vrste.

“Pored gurmanluka, posetioci će moći da uživaju u prikladnim nagradama za sve učesnike i u bogatom kulturno umetničkom programu, koji već po tradiciji uveseljava posetioce ovog događaja. Kako je cilj ove manifestacije povezivanje ljudi sa prirodom, sklapanje prijateljstava, kao i uživanje u gurmanskim specijalitetima želimo Vam srdačnu dobrodošlicu i hvala što nam verujete i cenite naš poduhvat”, saopšteno je iz Saveta Mesne zajednice Alibunar.