Južni Banat   Vršac   Kultura   Društvo  

Vršac: Izložba "Modni dnevnik" Senke Đorđević 26. avgusta

Kulturni centar Vršca obaveštava sugrađane da će, u okviru Vršačkog kulturnog leta, u subotu 26. avgusta od 19 sati, u prostoru Doma vojske, moći da pogledaju izložbu „Modni dnevnik“ autorke Senke Đorđević.
Vršac: Izložba "Modni dnevnik" Senke Đorđević 26. avgusta

FOTO: KC Vršac

O izložbi:
Dnevnik: naša prošlost, sadašnjost i tren. Naš čuvar misli i osećanja.
Ali kako bi izgledalo kada bi te sve misli i događaje koje smo doživeli preneli sa papirnih stranica na malo drugačiji način?
Jedna godina i 100 ključnih dana u okviru te iste godine, prikazanih putem modnog kolaža i modnog pokreta oslikavaju osećanja, emociju i nastalu uspomenu kroz šarenu paletu boja, simbola, sitnih kao i upadljivih detalja. Svaka slika, predstavlja bitan događaj i tok misli kao i radnju dana.

O autorki:
Senka Đorđević rođena u Vršcu 02.3.1988. godine. Rano detinjstvo provodi slikajući sa poznatim Vršačkim slikarima mr Zvonimirom Santračem, mr Tomislavom Suheckim i mr Milanom Blanušom. Po zanimanju je diplomirani master inženjer za dizajn tekstila i odeće. Diplomirala u klasi docenta Vasilija Kovačeva (modnog dizajnera) sa ocenom 10. Nakon studija upisuje školu fotografije u klasi profesora Aleksandra Kelića i Saše Preradovića. Pored toga završava i školu za grafički dizajn u Beogradu. Iza sebe ima nekoliko kolektivnih i individualnih izložbi i revija. Projekti u pozorištu u polju kostimografije kao i rad na fimu.
– Član UPIDIV-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine) ; sekcija za savremeno odevanje.
– Član „Belgrade Fashion Week“-a, ujedno i učesnik na raznim takmičarskim finalnim revijama i fotokonkursima pri samom festivalu.
– -Učesnik na „Serbia Fashion Week“-u na finalnoj takmičarskoj reviji „Fashion Talent Designer Competition“.
– Učesnik „BAFE“-a (Balkan Art Fashion Event) sa svojom modnom kolekcijom i kreacijom za koju osvaja 2 mesto na“ ZIPP IT“ takmičenju u staroj Jugoslaviji i Italiji.
– Učesnik u finalu „COSMOPOLITEN“ takmičenja u Zlatnoj kategoriji za Modu i kostim, mentor: Bijana Tipsarević.