Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Hronika  

VJT Pančevo: Određen pritvor osumnjičenom za ranjavanje mladića u Vršcu

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.Ž. (rođen 2005. godine) iz Vršca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.
VJT Pančevo: Određen pritvor osumnjičenom za ranjavanje mladića u Vršcu

FOTO: Pixabay

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 21. avgusta oko 20.30 časova u Vršcu u ulici Ive Milutinovića, u kući zajedničkog prijatelja osumnjičenog i maloletnog oštećenog (rođen 2007. godine) iz Vršca, ispaljivanjem projektila iz vatrenog oružja naneo maloletnom oštećenom tešku telesnu povredu opasnu po život u predelu glave.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu zadržan u trajanju do 48 sati, Više javno tužilaštvo u Pančevu je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja, navedeno je na sajtu Višeg javnog tužilaštva Pančevo.