Južni Banat   Kovin   Društvo  

Planinarska akcija “U bojama ruja” 7. oktobra na Čardaku

Planinarska akcija “U bojama ruja” ove godine održana je 7. oktobra na terenima Deliblatske peščare u predelu Čardaka i Omladinskog naselja, na oko 7 kilometara od sela Deliblato u opštini Kovin.
Planinarska akcija “U bojama ruja” 7. oktobra na Čardaku

FOTO: PD "Jelenak" Pančevo

Ova ekološka i planinarska akcija je postala tradicionalna, ima i sportski karakter, iz godine u godinu učestvuje sve više školske dece.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani, planinarske i ekološke organizacije, udruženja građana, grupe i pojedinci. 

Potrebno je sa sobom nositi 1 do 1,5 litar vode za piće, jer vode nema na svim kontrolnim tačkama. U centru Čardaka i u restoranu ima vode.

Ulaz u rezervat se plaća i u nadležnosti je JP Vojvodina šume, ŠG Banat (deca 50 din, odrasli 100 din), plaćanje je na ulazu u rezervat.  

Prijavljivanje grupa školske dece najkasnije do 25. septembra, zbog obezbeđenja vodiča, uz uplatu kotizacije od 150 dinara po detetu, za pokrivanje dela organizacionih troškova. Uz obezbeđenje vodiča, deci će na stazama biti organizovane i prigodne igrice i zanimljiva predavanja.  

PROGRAM
9.00 - 9.30 Doček, prijave učesnika, svečano otvaranje

9.45 Polazak školske dece i učesnika na pešačenje. Deci će na stazama biti organizovane zanimljive igrice. Deca su u organizovanim grupama. Ostali učesnici imaju na raspolaganju staze od 7 i 12 km, sa vodičima.

13 Penjanje uz uže, pored bine

14 Igrice za decu na centralnom terenu

15.30-17.30 Muzički program.

17.30 Zatvaranje manifestacije.

Kontakt osoba: Olivera Loci 064/178-38-20

Kontakt osoba za škole: Sanja Trajkoska 062/881-08-15