Južni Banat   Kovin   Društvo  

Umetnost Rozalije Sunjog u Osnovnoj školi u Pločici

Umetnost Rozalije Sunjog u Osnovnoj školi u Pločici

FOTO: printscreen/youtube/TVP

Rozalija Sunjog direktorka je Osnovne škole Đura Filipović u mestu Pločica na teritoriji opštine Kovin i njen rad je dokaz da škola može da na poseban način ulepša na start nove školske godine.

Rozalija Sunjog voli da slika i u umetnosti posebno uživa. To je bio jedan od razloga da oslika ulaz u školu i zidove u dvorištu.

"Tačno je to što ste rekli da sam slikar umetnik i da me to najviše privlači. Zato sam i uradila ovako nešto a i dugo godina ovo radim. Ja sam učitelj i prvo što volim da pokažem deci jeste slika., jer na osnovu slike deca sve vide i razumeju. Slikala sam prirodu, ono što decu najviše privlači rekla je Rozalija Sunjog", rekla je direktorka OŠ "Đura Filipović" Pločica.

Prošle godine ukrašeni su raznim bojama zidovi u unutrašnjosti škole. Rozalija je sada otišla korak dalje u svojoj kreativnosti.

"Kapija je oslikana pejzažima iz prirode, tema je proleće, cveće, drvo i trava. Ovaj deo zida je oslikan nedavno. Želela sam pre svega da obradujem prvake da se oduševe kada dođu u školu, kako može nešto da se nacrta i da izgleda lepo. Tu su cveće, drveće,  kućica, jednostavno život rekla je  Rozalija Sunjog", navela je direktorka.

Ove godine u klupe u osnovnoj školi Đura Filipović u Pločici sešće 109 đaka, od čega i 5 prvaka, za koje je pripremljen doček prvog dana nove školske godine.