Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Bela Crkva: Treće kolo juniorskog i seniorskog kupa u raketnom modelarstvu

U organizaciji Aero kluba “Živica Mitrović” u Beloj Crkvi održano je treće kolo juniorskog i seniorskog kupa u raketnom modelarstvu.
Bela Crkva: Treće kolo juniorskog i seniorskog kupa u raketnom modelarstvu

FOTO: Vazduhoplovni savez Srbije

U seniorskoj kategoriji u klasi S3A najbolji pojedinačno je bio Filip Inđić iz AК „Vojka“. Drugo mesto je osvojio Mihailo Petrović iz AК „Franjo Кluz“ Zemun, a treće mesto Marko Slavulj iz AК „Vojka“.

Ekipno prvo mesto su zaslužili raketni modelari AК „Vojka“, drugo mesto AК „Franjo Кluz“ Zemun i treće mesto AК „Živica Mitrović“ Bela Crkva.

U klasi S6A prvo mesto je osvojio Miodrag Čipčić iz AК „Кikinda“. Drugo mesto je osvojio Marko Slavulj iz AК „Vojka“ i treće mesto njegov kolega iz kluba Aleksandar Lukić.

Ekipno najbolji su bili takođe raketni modelari iz Vojke, ispred drugoplasirane Кikinde i trećeplasirane Bele Crkve.

Juniori iz AК „Sremska Mitrovica“ su imali apsolutne pobede u svim klasama u juniorskoj konkurenciji. U klasi S3A – prvo mesto Branislav Jevtić, drugo mesto Vuk Mrvaljević i treće mesto Ana Mrvaljević, svi iz Sremske Mitrovice. Ekipno u ovoj klasi sva tri prva mesta su osvojile ekipe juniora Sremske Mitrovice. U klasi S6A prvo mesto je osvojila Anđela Pavlović, drugo mesto Bojana Jevtić i treće mesto Anja Mrvaljević, takođe sve tri devojke iz Sremske Mitrovice. Ekipno u ovoj klasi istovetan poredak – sva tri prva mesta ekipe juniora AК „Sremska Mitrovica“.

Raketne modelare na domaćem terenu očekuje još završno poslednje kolo juniorskog i seniorskog kupa u Adi krajem septembra.