Ekonomija   Najvažnije  

Više od 3,7 milijardi dinara za kapitalne projekte u Vojvodini

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine saopštila je danas da je za finansiranje i sufinansiranje kapitalnih i infrastrukturnih projekata u pokrajini obezbeđeno ukupno 3.724.000.000 dinara.
Više od 3,7 milijardi dinara za kapitalne projekte u Vojvodini

FOTO: Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

Uprava je objavila šest novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta i kulture.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 1.682.000.000 dinara.

Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti, saopšteno je iz Uprave.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je ukupno 525.000.000 dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 758.000.000 dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Ukupno 613.000.000 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta.

Sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

U cilju poboljšanja uslova rada ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 120.000.000 dinara.

Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Podržavajući realizaciju projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine na teritoriji AP Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ove godine je obezbedila 26.000.000 dinara u okviru javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 4. marta ove godine do 16.00 časova.

Informacije o konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Izvor: Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine