Bela Crkva   Južni Banat   Društvo   Najvažnije  

Radovi Bogdana Jovanovića iz Bele Crkve predstavljeni na Međunarodnom inkluzivnom festivalu

Izložba radova belocrkvanskog vizuelnog umetnika Bogdana Jovanovića u okviru sedmog Međunarodnog inkluzivnog festivala „Art Zona“ upriličena je na Trgu oslobođenja u Zaječaru.
Radovi Bogdana Jovanovića iz Bele Crkve predstavljeni na Međunarodnom inkluzivnom festivalu

FOTO: Opština Bela Crkva

Posetici su mogli videti štand sa radovima šesnaestogodišnjeg Bogdana Jovanovića, koji se bavi kompjuterskim crtanjem. Time je predstavljena i izložba digitalne štampe „Boggy art“ iz Bele Crkve, a na štandu su bile i majice, šolje, blokčići i još mnogo toga. Sav novac prikupljen na štandu ide u humanitarne svrhe.

Drugog dana festivala u hotelu „Srbija“ predstavljen je razvojni put vizuelnog umetnika Bogdana Jovanovića – „Priča o Boggy Art-u“. izlagači su bili Tereza Stamenković, likovni pedagog i akademski slikar i Danijela Jovanović, roditelj.

„Svako od nas ima neki dar od Boga. Da li ćemo ga ummožiti, zavisi od nas i podrške. Za dete sa autizmom, taj dar, ta jača strana je kapija za život u zajednici, sigurnost, i kada bismo im oduzeli da se bave time čime su nagrađeni rođenjem, bilo bi kao i da smo im uzeli vazduh koji dišu“ – istakla je Danijela Jovanović.

Poslednjeg dana sedmog Međunarodnog inkluzivnog festivala umetnosti u Zaječaru, Tereza Stamenković je savetodavno poklonila svoje vreme defektolozima, pokušavajuči da im pojasni oblike, načine, ekspresije dečijeg stvaralaštva (zašto su šare takve kakve jesu, potezi, prelazi, oblici, osećanja), te je pomogla stručnjacima u radu sa decom da što bolje razumeju dečiji svet i dečiju perspektivu.