Južni Banat   Plandište   Društvo   Najvažnije  

Dom zdravlja Plandište: Počinje sa radom pokretni mamograf

Dom zdravlja "1.Oktobar" Plandište, na osnovu potpisanog protokola o saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, dobio je mogućnost organizovanja specijalističkih pregleda korišćenjem pokretnog mamografa.
Dom zdravlja Plandište: Počinje sa radom pokretni mamograf

FOTO: Dom zdravlja Plandište

- Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa pokrajinskim organima vlasti ustupljen nam je pokretni mamograf koji zvanično počinje sa radom 11. septembra. Svi građani koji su se prijavili u Domu zdravlja ili kod svog izabranog lekara biće blagovremeno pozivani sa zakazanim terminom pregleda. Skrining pregledi koje organizujemo u saradnji sa ugruženjima penzionera, udruženjima žena i invalida rada predstavljaju deo jedne velike akcije koja se realizuje pod nazivom “Prevencijom do zdravlja”. Pored ultrazvučnog aparata za pregled mekih tkiva abdomena, pokretni mamograf će biti od velikog značaja za prevenciju i detaljne preglede pacijenata. Ovi pregledi mamografom su naročito bitni jer u ranom otkrivanju bolesti veliki je procenat i izlečenja jer se na adekvatan način i pravovremeno može pristupiti terapijama, što se kroz preventivne preglede najbolje mogu uočiti potencijalni problemi koji mogu značajno da uruše zdravlje ukoliko se na vreme ne reaguje sa adekvatnim terapijama. Tokom prethodne godine uspeli da pregledamo više od 600 pacijentkinja, što je odličan odziv za Opštinu Plandište, izjavio je dr Nebojša Drljević, v.d. direktora Dom zdravlja 1. Oktobar Plandište.

Sva zainteresovana lica za specijalistički pregled mogu se i dalje prijaviti kod svog izabranog lekara ili u mesnim kancelarijama, nakon čega će se formirati jedinstveni spisak i spram toga će se građani pozivati na zakazane termine pregleda.