Južni Banat   Društvo   Pančevo   Kultura   Najvažnije  

KC Pančevo: Koncert EJO/Ethno Jazz orkestra 23. Septembra

U dvorani Kulturnog centra Pančeva 23. septembra biće održan koncert EJO/Ethno Jazz orkestra sa početkom u 20 sati.
KC Pančevo:  Koncert   EJO/Ethno Jazz orkestra 23. Septembra

FOTO: Pixabay

EJO/Ethno Jazz Orchestra je bend čiju muziku najviše opisuje muzika sveta (World Music). Na repertoaru su obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorske numere koje su inspirisane fusion jazz-om, afričkom muzikom, muzikom Balkana, a eksperimentišu i s drugim žanrovima muzike. Svojim prepoznatljivim zvukom unose novu energiju u stare pesme, a autorskim pesmama donose nešto novo i sasvim drugačije. Članovi benda potiču iz različitih delova Srbije, a njihova muzika se temelji na preplitanju različitih muzičkih žanrova.

Sastav broji osam muzičara, koji su iz Čačka, Subotice, Kosovske Mitrovice, Rume i Beograda. Etho Jazz Orchestra nastao je marta 2015. godine, a u ovoj postavi bend postoji od maja 2017. godine.

– 2016. i 2018. godine – na kanadskom web portalu Ethno Cloud, koji se bavi world music izdanjima, EJO je osvojio dva prva mesta na balkanskoj i svetskoj top-listi;

– 2019. godine – bend je bio među 12 finalista za nagradu Milan Mladenović s autorskom pesmom „Deset dana”;

– 2020. godine – EJO su bili finalisti Beovizije 2020, takmičenja za pesmu za Evrosong, s pesmom „Trag”; kao i finalisti takmičenja MAC Awards za najbolju World Music numeru s pesmom „Deset dana”;

– 2022. godine – Udruženje muzičara džez, zabavne i rock muzike Srbije dodelilo im je nagradu „Godum” u kategoriji „Nove nade” i nagradu za najslušaniju džez numeru za pesmu „Deset dana”.

Izvor: KC Pančevo