Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Javnim časom obeležen Svetski dan prve pomoći u Pančevu

Javnim časom obeležen Svetski dan prve pomoći u Pančevu

FOTO: Crveni krst Pančevo

Povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Pančevo organizovao je javni čas u Gradskom parku na početku ulice Jovan Jovanović Zmaj, gde su volonteri predstavili osnovne veštine pružanja prve pomoći i istakli značaj ove važne veštine za zajednicu.

„Javni čas je bio namenjen svim uzrastima, jer i samo pružanje prve pomoći ne poznaje starosne granice. Javni čas je imao pet punktova koji su obuhvatili interaktivni rad sa najmlađima uz razgovor sa volonterima, popunjavanje bojanki, prikaz postupka oživljavanja, – kardiopulmonalne reanimacije, prikaz primene eksternog defibrilatora za oživljavanje /AED aparata/, najčešće povrede i stanja, promovisana je internet aplikacija i video materijali“, istakla je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Ove godine Svetski dan prve pomoći se obeležava u subotu, 9. septembra. Tema obeležavanja je „Prva pomoć u digitalnom svetu“, kako prva pomoć pronalazi svoje mesto u svetu digitalnih tehnologija. Kako se poruke i znanja iz prve pomoći mogu oblikovati i prilagoditi potrebama korisnika u ambijentu digitalnog okruženja.