Pančevo   Pančevo   Sport   Najvažnije  

Glogonj: Predstavljena knjiga „Karate u Glogonju“

U Glogonju u Domu kulture “Mladost” održana je promocija knjige “Karate u Glogonju” Stevana Pujića. Promociji je prisustvovao veliki broj posetilaca, bivših karatista iz Glogonja, ali i veliki broj uglednih zvanica iz sveta karatea.
Glogonj: Predstavljena knjiga „Karate u Glogonju“

FOTO: MZ Glogonj

Autor knjige je profesor Stevan Pujić, čovek koji je ostavio meizbrisiv trag u glogonjskom sportu, pod čijim rukovodstvom je i karate klub “Partizan” iz Glogonja ostvario i najveće uspehe, dok je koautor i glavni finansijer knjige bivši karatista, Radoslav Raša Strahinjić iz Glogonja.

Autor knjige je na promociji između ostalog istakao “trnovit put” od nastanka do ulaska u savezni rang, odnosno svu želju i entuzijazam tadašnjih sportskih radnika kako bi stvorili ovako uspešan klub, iako ih je često pratilla nepravda i nedostatak sredstava za finkcionisanje. U knjizi su pomenuti svi članovi karate kluba i svi oni koji su dali doprinos da klub postoji i takmiči se, pomenuta su i sva takmičenja i uspesi kroz ilustraciju sa fotografijama.

„Mesna zajednica Glogonj koristi i ovu priliku da se još jednom zahvali autorima što su podarili ovu knjigu Glogonjcima, knjigu koja čuva uspomenu na jedan više nego uspešan period glogonjskog sporta, te će i mlađi naraštaji imati prilike da se sa time upoznaju“, kaže Slavko Jovanovski, predsednik MZ Glogonj.

Promociju su pored autora i njihovih porodica pomogli i DK “Mladost”, MZ Glogonj i KUD Veselia iz Glogonja.