Južni Banat   Društvo   Plandište   Najvažnije  

Plandište: Akcija “Za vaš sigurniji korak” za veću bezbednost dece u saobraćaju

Akcija pod nazivom “ZA VAŠ SIGURNIJI KORAK” održana je u opštini Plandište. Organizatori ove edukativne akcije su Crveni krst , Savet za bezbednost saobraćaja Opštine , Vatrogasno spasilačkom jedinicom i Sportskim savezom Opštine. Upoznavanje dece prvih razreda osnovnih škola i predškolske dece sa osnovnim pravilima u saobraćaju, bezbednog prelaska ulice, bezbednog izlaska iz automobila i upotreba auto sediša, pružanje prve pomoći, kao i promocija sporta i zdravih stilova života, predstavljali su cilj ove akcije.
Plandište: Akcija “Za vaš sigurniji korak” za veću bezbednost dece u saobraćaju

FOTO: Opština Plandište

“Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište aktivno radi na promociji bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, na edukaciji najmlađih i razvoju svesti o obaveznosti poštovanja saobraćajnih pravila. Više od 20 godina se ova manifestacija organizuje i odavno je prešla u tradiciju, a sve zahvaljujući aktivnosti i radu Crvenog krsta Plandište i njihovih volontera. Ove godine organizovano je osam poligona, koje je prošlo više od 100 mališana prvih razreda osnovnih škola, kao i predškolci ustanove Srećno detinjstvo. Ovo je jedna od najlepših akcija koja se organizuje na teritoriji naše opštine, na koju smo vrlo ponosni, pre svega jer deca kroz interaktivne razgovore sa volonterima uče osnovna pravila u sabraćaju. U narednom periodu kroz realizaciju različitih projekata želimo da stavimo akcenat i na druge učesnike u saobraćaju, bicikliste, mlade vozače i vozače motocikla, jer smatramo da tu treba posvetiti više pažnje radi bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju”,izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Učesnici  su kroz ovu akciju  prošli  osam poligona, i kroz njihovo savladavanje od volontera  Crvenog krsta Plandište slušali  predavanja   o bezbednom prelasku ulice, korišćenju auto sedišta i obaveznosti vezivanja sigurnosnog pojasa, kako postupiti ukoliko dođe do manjih povreda na igralištu, kako se ponašati i kome se obratiti ukoliko primete prve znake požara.