Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

JKP "Grejanje": Privođenje radova kraju pred početak grejne sezone

JKP "Grejanje": Privođenje radova kraju pred početak grejne sezone

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Na ulazima svih zgrada koji se greju preko sistema daljinskog grejanja, postavljeno je obaveštenje da do početka oktobra JKP "Grejanje" će puniti instalacije centralnog grejanja i da ako se primeti bilo kakvo curenje na instalcijama se o tome obavesti dispečarski centar ovog preduzeća. Predrag Živković, direktor ovog preduzeća napominje da nisu samo obaveštenja ono što je priprema ovog preduzeća za grejnu sezonu.

"Tačno je da smo već početkom septembra u redovnoj proceduri putem takvih obaveštenja, obaveštavali građane da sve one radove koje imaju unutar stanova koje se odnose na montažu, odnosno demontažu grejnih tela da privedu kraju do 15. septembra na kompletnoj mreži biće puštena voda da bi se testirao sistem, a u toku sledeće nedelje očekujemo puštanje u kućne instalacije. Zato apelujemo na građane da sve ono što imaju privedu kraju, da bismo sledeća nedelje završili sa tom fazom i pripremili se u tom smislu za grejnu sezonu", rekao je Predrag Živkvić – direktor preduzeća.

Već početkom juna "Grejanje" je krenulo u pripremu sistema za novu sezonu. Ove godine dosta se radilo na toplani na Kotežu, gde su zamenjna tri važna ventila, ističe Živković.

"Radi se o toplani na Kotežu i magistralnom vodovodu kojim se toplotnom energijom snabdevaju naselja, Tesla i Strelište,  zamenili smo tri važna ventila koji su nam pravili probleme, sistem se trenutno testira i zasada pokazuje dobre rezultate. Kada govorimo o sektoru proizvodnje uradili smo remont gotovo svih cirkulacionih pumpi, dve nove pumpe su stigle tokom prethodne godine i one su implementirane i puštene u rad kako bi se poboljšao sistem grejanja. Servisirani su gorinici i ispitani dimni kanali",rekao je Predrag Živkvić, direktor JKP "Grejanje".

Ovih dana "Grejanje" završava i sve svoje građevinske radove. Prema rečima Živkovića sa toplim probama krenuće se,  u zavisnosti od spoljašnje temperature, prve, eventualno druge nedelje oktobra.