Južni Banat   Društvo   Ekonomija   Najvažnije  

Pokrajinska vlada izdvojila 60 miliona dinara za suzbijanje komaraca

Pokrajinska vlada izdvojila je gotovo 60 miliona dinara za suzbijanje komaraca u lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u kojima su registrovani slučajevi obolelih od groznice Zapadnog Nila, s ciljem sprečavanja daljeg širenja te zarazne bolesti.
Pokrajinska vlada izdvojila 60 miliona dinara za suzbijanje komaraca

FOTO: Pokrajinska Vlada

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u okviru rutinskog nadzora, zaključno sa 11. septembrom, među stanovništvom AP Vojvodine registrovana su 44 potvrđena slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila. Pacijenti su sa prebivalištem na teritoriji svih okruga i to Južnobačkog okruga (20), Zapadnobačkog okruga (7) Sremskog okruga (7), Južnobanatskog okruga (4), Srednjebanatskog okruga (3), Severnobačkog okruga (2) i Severnobanatskog okruga (1).

 

Pokrajinska vlada će sa 42,6 miliona dinara finansirati izgradnju pešačko-biciklističke staze od naseljenog mesta Bačko Gradište do Bisernog ostrva. Projektom je predviđena izgradnja staze ukupne širine tri i po metra i dužine oko 1.360 metara.

 

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada dala je saglasnost Gerontološkom centru "Bečej" za radove na rekonstrukciji sanitarnih blokova. Radovi u vrednosti od 5,1 milion dinara biće finansirani iz pokrajinskog budžeta.

 

Izvor: Pokrajinska Vlada