Južni Banat   Društvo   Bela Crkva  

Letnje škole lingvistike za belocrvanske gimnazijalce

U okviru letnjeg raspusta ove godine, najbolji učenici Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, imali su priliku da pohađaju lingvistički seminar u Naučno-obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću.
Letnje škole lingvistike za belocrvanske gimnazijalce

FOTO: Opština Bela Crkva

U skladu sa smernicima Ministarstva prosvete, uspešno je počela još jedna školska godina u Beloj Crkvi, navodi Gordana Lekić, direktor Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole. 

„Potrudili smo se da naše nastavne i vannastavne aktivnosti uskladimo sa smernicama, profesori su bili kreativni, zainteresovani i vidljiv je timski rad. Bila sam u prilici da posetim časove učenika prvih razreda, proces prilagođavanja još uvek traje, ali mislim da će lepo uklopiti“ – rekla je Gordana Lekić.

Kako bi učenici imali priliku da tokom leta prošire svoje znanje i unaprede svoje sposobnosti izražavanja, važno je održavanje ovakvih edukativnih seminara, ističe Lekić.

 

„ Veliki uspesi su iza naših učenika  na različitim takmičenjima. Tokom leta neki od njih odluče  da svoje znanje produbljuju, a tome upravo služi ova letnja škola lingvistike u Tršiću. Posebno interesovanje javlja se za  srpski jezik i književnost.  Profesorka Mirjana Pančič Bužek piše preporuku za svakog učenika pojedinačno, tokom jula i avgusta pohađaju seminar i biraju oblast koja je njima bliska. Učenici pišu svoj istraživački rad i proces traje od Tršića do Filošolškog fakulteta u Beogradu gde učenici prezentuju svoj rad“ – dodala je Lekić.

Učenici su imali raznovrstan program u okviru radionica u Naučno obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“, a imali su i tu slobodu da odluče šta ih najviše zanima. 

Belocrkvanski gimnazijalci – Angelina Stanojlović, Uroš Kovačević, Kalina Ostojić, Mihaela Gavrilović i Anđela Bužek navode da je vreme provedeno tu bilo iskorišćeno potpuno, što kroz učenje i savladavanje novih znanja, tako i kroz druženje i sticanje novih prijatelja.