Južni Banat   Vršac   Kultura  

Modernizacija Gradskog muzeja u Vršcu

Gradski muzej u Vršcu uradio je jedinstveni mobilni vodič za obilazak muzejske stalne postavke u okviru zgrade muzeja sa 16 muzejskih priča od arheologije, etnologije do moderne istorije, kao i dodatnih 14 priča za vođenje kroz umetničku postavku Paje Jovanovića i kroz postavku Apoteke na stepenicama i prirodnjačke zbirke.
Modernizacija Gradskog muzeja u Vršcu

FOTO: Muzej Vršac

Kratki informativni tekstovi, dostupni su preko web i mobilnih platformi na srpskom, engleskom i rumunskom jeziku, a biće od velike koristi za same posetioce koji će sve informacije sada preuzimati putem svojih mobilnih telefona.

Svaka od ovih 30 priča aktivira se skeniranje QR kodova koji su postavljeni na postavci.

„Svi sadržaji se postavljeni na mobilnu i web platformu Heritage Guide, koja povezuje i obrađuje i druge slične sadržaje i spomenike kulture u Republici Srbiji. Ovaj vredan projekat ćemo unapređivati novim sadržajima,a podršku nam je odobrilo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije koje nam je dodelilo sredstva za realizaciju projekta. Pozivamo vas da posetite Muzej i da ponesete vaše pametne telefone kako biste pregledali naše sadržaje i sa nama podelili zadovoljstvo, ali i preporučili i prosledili ove sadržaje svim svojim poznanicima i prijateljima“, saopštio je Gradski muzej Vršca.