Južni Banat   Društvo   Pančevo   Kultura  

Dom omladine Pančevo: U toku prijava za treći ciklus književne radionice ,,Rukopisi“

Dom omladine Pančevo, u saradnji sa Udruženjem književnika i književnih prevodilaca Pančeva, poziva srednjoškolce i studente, odnosno zainteresovane do 31. godine starosti, a koji žive u Pančevu ili Beogradu da se prijave na treći ciklus književne radionice ,,Rukopisi“. Radionica traje šest meseci, od novembra ove, do maja sledeće godine, a održava se u prostorijama Doma omladine Pančevo, jedanput nedeljno (po potrebi i dogovoru i više).
Dom omladine Pančevo:  U toku prijava za treći ciklus književne radionice ,,Rukopisi“

FOTO: Dom omladine Pančevo

 

Da biste se prijavili, treba da popunite upitnik na linku Doma omladine: https://domomladinepancevo.rs/dokumenti/?fbclid=IwAR15fe7_w2zrqqgVNUK4a7nZbEXcBGU6Y2IxKeofIVyzI8p5hEIp6q6DSB8

i pošaljete prijavu na mejl: knjiz.radionica.rukopisi@gmail.com

Ukoliko ne možete da preuzmete link na pomenutom sajtu odnosno stranici, upitnik možete dobiti tako što ćete poslati zahtev na pomenutu adresu. Prijave su do 23. oktobra, a radionica počinje 1. novembra. Broj mesta je ograničen.

O radionici i rezultatima:

Radionica pisanja obuhvata osnove pisanja, sa podelom na dva segmenta: poeziju i prozu, daje uvid u savremenu književnu scenu kao i književne klasike, razmenu knjiga i razgovor o pročitanom, različite vežbe pisanja, rad na već postojećim tekstovima, informisanje o književnoj periodici i prilici za objavljivanje knjige, i uopšte, podizanje znanja i kvaliteta pisanja. Radionica je namenjena svim ljubiteljima književnosti koji bi da steknu bolji uvid u savremeno pisanje ili književnu scenu, kao i onima koji pišu ili žele da pišu. Sastanak sa polaznicima je jedanput nedeljno, a po dogovoru i dvaput, a takođe podrazumeva i uključivanje u različite programe i aktivnosti, kao i priliku da radioničari samostalno realizuju neke od svojih ideja u saradnji sa Domom omladine Pančevo i/ili Udruženjem književnika Pančeva. Radionica podrazumeva i završno čitanje (predstavljanje) polaznika radionice u okviru književne manifestacije Rukopisi u maju sledeće godine u Pančevu. Odabrani autori biće u prilici da objave svoje prve radove u časopisu, a jedan autor će imati priliku i da dobije objavljenu prvu knjigu pesama. Radionicu vodi književnica Jasmina Topić, urednica pesničke edicije Najbolja i zbornika Rukopisi.