Opovo   Južni Banat  

Brže iz Opova do Beograda rekonstruisanim putem Sefkerin Vrbovski

Brže iz Opova do Beograda rekonstruisanim putem Sefkerin Vrbovski

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Ove godine realizovan je najkapitaliji projekat za opštinu Opovo, potpuno je rekonstuisan put Sefkerin Vrbovski u dužini od 5 kilometara. Vrednost  investicije bila je oko 150 miliona dinara, a investitor je bilo Javno preduzeće Putevi Srbije. Osim toga, asfaltiran je i veliki broj ulica u Sefkerinu, u planu je i izgradnja najmodernijeg sportsko-rekreativnog centra.

Put Sefkerin Vrbovski  je jedan od ključnih pravaca za ljude koji žive u Sefkerinu i Opovu a gravitiraju prema Beogradu, kaže Miloš Markov, predsednik opštine Opovo.

– Radovi su izvedeni u rekordnom roku, samo 2 meseca od neke naše analize. Upravo da je ovo jedan od naših prioriteta je proistekao iz razgovora sa građanima. Meštani Sefkerina su u razgovoru sa ljudima iz Kabineta predsednika republike Aleksandra Vučića rekli da je ovo jedan od pririteta i u roku od nekolko dana od tih razgovora već su se javili ljudi došli i uradili analizu i bukvalno u roku od dve nedelje su počeli radovi. Izuzetno nama je  značajan put. Pre toga ovaj put je bio u nezavidnom stanju bilo je rupa na kolovozu i bio je nebezbedan. Mi smo sad dobili potpuno nov put, a ono što je bitno jeste da sam kraj puta  gde se kačimo za Zrenjaninsku magistralu je bio nepregledan i nebezbedan, dešavalo se u predhodnom periodu da su tu bili i udesi. Sada je ta saobraćajnica pregledana, time štitimo bezbednost naših građana.

Ovo nije jedana saobraćajnica u Sefkerinu koja je urađena ove godine. Asfaltiran je veliki broj ulica, tako da je sada  95 posto puteva u Sefkerinu dobilo asfalt.

– Delove ulica koje smo asfltirali ove godine je deo Ulice Vuka Karadžića, deo Ulice Vlade Petrov, deo Ulice Milana Ujevića, jedan deo Ulice Nestorov Stevana. Tako da smo 95 posto ulica u Sefkerinu zavšili od 2016 godine. Ostala su nam dva dela Tamiške ulice to ćemo raditi 2024. godine, ostala je Parkovska ulica da se završi, ali meštanima Sefkerinas se sviđa Skadarlijska ulica u Beogrdu pa imao ideju da je tako uredimo. Sredstva za asfaltiranje ovih ulica u Sefkerinu kao i predhodnih godina opredelila je Pokrajnska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja a deo sredstva je obezbedila i opština Opovo.

Ginculj ističe da je u planu i izgradnja  modernog sportsko rekreativnog centra u Sefkerinu. On veruju da se sredstva za izgradnju ovog objekta biti obezbeđena preko pokrajnske vlade.