Sport   Najvažnije  

Mladi veslač VK Tamiša iz Pančeva učesnik prestižnog kampa u Nemačkoj

Mladi veslač VK Tamiša iz Pančeva učesnik prestižnog kampa u Nemačkoj

FOTO: VK Tamiš

Veslač VK Tamiša Kosta Vujko je zajedno sa još 15 pionira iz Srbije bio učesnik veslačkog kampa “Row to Olympics” u Minhenu i Hanoveru od 20. do 27. avgusta.
Row to Olympics je kamp koji je bio raspoređen na pet različitih lokacija širom Nemačke,svaki kamp je predstavljao jednu boju na logu Olimpijskih igara,nakog čega su se svi učesnici sastali u Hanoveru. Naši pioniri su predstavljali crveni tim. Nakon pet dana provedenih u Minhenu zajedno sa vršnjacima iz Nemačke i Francuske,sastali su se sa učesnicima ostalih kampova. Pored naših pionira i pionira iz Nemačke i Francuske učestvovali su i njihovi vršnjaci iz Italije, Velike Britanije, Češke i Mađarske. Glavni cilj projekta je svakako bio da se najmlađi veslači upoznaju sa veslanjem iz druge perspektive. Najviše pažnje je bilo usmereno na tehniku rimen veslanja, kao i na testiranje individualnih sposobnosti učesnika. Dan je bio ispunjen aktivnostima od strane animatora, gde su se kroz različite zadatke upoznavali, ali i predstavljali vršnjacima iz drugih zemalja.
Na finalnom takmičenju u Hanoveru crveni tim je zauzeo četvrto mesto u ukupnom plasmanu.
Pored toga što im je učešće na kampu pomoglo u sticanju veslačkog znanja i iskustva, imali su priliku da vide kako treniraju njihovi vršnjaci iz drugih zemalja, kao i gde se nalaze u odnosu na njih.