Južni Banat   Društvo   Pančevo   Sport   Najvažnije  

Održana peta po redu „Biciklijada“ u Pančevu

U subotu 16.septembra 2023. godine u Pančevu  održana je peta po redu „Biciklijada“ humanitarnog karaktera pod sloganom „Biciklom do zdravijeg života“ u organizaciji  Rotari kluba „Pančevo Mihajlo Pupin“.
Održana peta po redu „Biciklijada“ u Pančevu

FOTO: Pančevo Info

Biciklijada ima za cilj unapređenje lokalne zajednice i promovisanje zdravog života. Sav prihod od manifestacije ulaže se u izradu novih stalaka za bicikle koji se doniraju školama. U „Biciklijadi“ je učestvovalo 260 biciklista među kojima je bilo i 55 dece. Program je obuhvatio revijalnu vožnju sa startom iz Barutane kroz ciljne kapije koje je postavio Atletski klub Panonija ka  biciklistickim stazama, a za decu je organizovano takmičenje u najsporijoj vožnji bicikala, nakon čega je prvo plasiranima predsednica kluba Daliborka Bojković Breti uručila nagrade u vidu kaciga za bicikle i majica.

Barutana je uz zvuke muzike sa razglasa bila preplavaljena i smehom i radoscu dece iz pancevackih vrtica i skola.Akciju je podrzalo nekoliko domacih i stranih klubova i time je uvecan znacaj humanitarne akcije, a to su klubovi :RC “ Pancevo“, RC “ Skadarlija“,RC „Metropoliten“,RC „Metropoliten“, RC „Smederevo“, RC „Karansebes“ iz Rumunije i Guverner Rotary distrikta za Srbiju i Crnu Goru Aleksandar Radojcic.

Rotari klubovi iz Kotora i Budve su organizovali biciklijade u majicama pancevacke biciklijade u svojim gradovima u istom terminu kada je bila i u Pancevu,kao podrsku pancevackoj akciji.

Odrzavanje manifestacije pomogli su brojni sponzori cija pomoc vec prelazi u tradiciju i na cijoj pomoci su rotarijanci zahvalni.