Južni Banat   Bela Crkva   Društvo  

Bela Crkva: Karnevalska grupa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ nastupala u Šapcu

Karnevalska grupa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ pod nazivom „Disconnect“ nastupala je na Međunarodnom karnevalu u Šapcu.
Bela Crkva: Karnevalska grupa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ nastupala u Šapcu

FOTO: OŠ "Žarko Zrenjanin" Bela Crkva

Karnevalska grupa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, originalnim kostimima, jedinstvenom koreografijom i ubedljivom porukom već godinama unazad je dominantan deo Međunarodne karnevalske povorke na Belocrkvanskom karnevalu.

Njihov nastup je i ove godine bio zapažen i usledili su pozivi za gostovanje na različitim karnevalima kako u našoj zemlji tako i izvan nje.

Međunarodni karneval u Šapcu ove godine okupio je preko 3000 učesnika, a nastup učenika Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” izazvao je oduševljenje publike i predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Učenici su posetili i Narodni muzej u Šapcu gde su imali priliku da se upoznaju sa bogatim kulturno istorijskim nasleđem ovoga kraja.

Кarnevalsku grupu vodile su: Danijela Živanović, Gorana Đurđev, Vesna Šinžar, Tereza Stamenković, Biljana Momčilov i Vesna Кutrički uz podršku direktora škole i ostalih nastavnika.