Južni Banat   Kovačica   Društvo  

Idvor: Održana manifestacija „Šljiva kao lek“ u organizaciji Udruženja žena „Pijada Pupin“

Prema rečima predsednice Udruženja žena „Pijada Pupin“ iz Idvora, Jelene Kalin, manifestacija „Šljiva kao lek“ je započela jednu lepu tradiciju.
Idvor: Održana manifestacija „Šljiva kao lek“ u organizaciji Udruženja žena „Pijada Pupin“

FOTO: UŽ "Pijada Pupin" Idvor

Pre 7 godina, ova manifestacija je, nažalost, bila prekinuta. Članice pomenutog udruženja žena su se potrudile da ponovo ožive ovu staru manifestaciju i da okupe udruženja iz cele opštine i okruženja, kao i da kroz lepo druženje opet stave akcenat na neke prave vrednosti, pogotov kada je život na selu u pitanju.

Udruženja žena su imale priliku na ovoj manifestaciji da se takmiče u dve kategorije: najlepši starinski pekmez od šljive i najlepši starinski kolač od šljive a proglašena je i jedinstvena nagrada za najlepši štand.

Za kraj dana, članovi folklornog ansambla „Mihajlo Pupin“ iz Idvora, zajedno sa gostima iz Farkaždina i Crepaje, održali su kulturno – umetnički program.

Na manifestaciji je učestvovalo 9 udruženja žena. Pored udruženja iz opštine Kovačice, učestvovale su i žene iz Sakula i Farkaždina.

Manifestaciju je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Turistička organizacija opštine Kovačica, Dom kulture „Mihajlo Pupin“ iz Idvora, Mesna zajednica Idvor, kao i mnogi drugi sponzori.