Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Hronika   Najvažnije  

Istraga zbog pogibije motocikliste u Dolovu

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.P. (rođen 1964. godine) iz Dolova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Istraga zbog pogibije motocikliste u Dolovu

FOTO: Pixabay

Osumnjičenom se stavlja na teret da se dana 17.09.2023. godine oko 00.05 časova u Dolovu, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača motocikla M.K. (rođen 1999. godine) iz Dolova.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni u stanju potpune alkoholisanosti upravljao putničkim vozilom, te da je na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog, Žarka Zrenjanina i Pobede izvršio skretanje ulevo iz ul. Kralja Petra Prvog u ul. Žarka Zrenjanina, a da nije ustupio prvenstvo prolaza motociklu koji se kretao istom ulicom iz suprotnog smera, te je vozač motocikla od udarca o putničko vozilo pao na kolovoz.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoka događaja.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.