Južni Banat   Društvo   Najvažnije   Ekonomija  

Sutra ističe prijava dece za pomoć od 10.000 dinara

U sredu 20. septembra u ponoć, završava se prijava dece do 16 godina starosti, kao i one rođene nakon 21. novembra 2006, za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara. Zainteresovani prijavu mogu podneti elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs, a novac će prijavljenima biti uplaćen na račune u periodu od 25. septembra do 1. oktobra.
Sutra ističe prijava dece  za pomoć od 10.000 dinara

FOTO: Pixabay

Kao i kod prethodnih puta kada se stanovništvo  prijavljivalo za pomoć države, postupak ne veoma uprošćeno i jednostavan. Za prijavu ne morate izdvojiti više od par minuta, a za podnošenje  zahteva  potrebno  je uneti broj lične karte i matični broj, i naziv banke gde će novac leći. 

Kako je ranije naveo potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, za ove namene u budžetu je izdvojeno oko 12 milijardi dinara, jer je procenjeno da pravo na ovu pomoć ima oko 1.190.000 dece.
Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.