Južni Banat   Kovin  

Ministarka Tanasković obišla Skorenovac

Ministarka Tanasković obišla Skorenovac

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković obišla je selo Skorenovac na teritoriji Opštine Kovin gde je posetila poljoprivredno gazdinstvo Adriana Davida.

Prilikom posete Opštini Kovin Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković obišla je poljoprivredno gazdinstvo Adriana Davida u Skorenovcu koje se već godinama uspešno bavi ratarstvom i stočarstvom. Ovo gazdinstvo obrađuje oko 20 hektara zemlje i nikada do sada nisu koristili subvencije države.

Adrian David treća je generacija poljoprivrednika u ovoj porodici. On kaže da je bavljenje poljoprivredom veliki izazov, ali da uz pomoć porodice i svojim trudom i radom uspeva da se izbori sa svim pratećim problemima i poteškoćama.

Ministarka je razgovarala sa poljoprivrednicima iz ovog kraja o svim aktuelnim temama, a oni su joj ukazali na poteškoće  sa kojima se susreću. Ministarka je obećala poljoprivrednicima da će već danas krenuti u rešavanje aktuelnih poteškoća.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović istakla je važnost ove posete i navela da je ovo prvi put da ministarka poljoprivrede obilazi Skorenovac i da su poljoprivrednici bili u mogućnosti da porazgovaraju sa njom.

Prilikom obilaska destilerije „Sedam jezera“ u mestu Crvena Crkva, u ministarka je apelovala da se ne šire dezinformacije o ubijaju svinja koje su zdrave. U Srbiji je zbog afričke kuge svinja do sada eutanazirano 54.000 svinja.