Južni Banat   Opovo   Društvo  

Otvaranjem vrtića u Sefkerinu, značajno smanjena lista čekanja

Otvaranjem vrtića u Sefkerinu, značajno smanjena lista čekanja

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Početak školske godine za meštane Sefkerina bio je značajan jer je počeo da radi nov vrtić, koji se nalazi u sastavu Predškolske ustanove Bambi iz Opovo. U vrtić trenutno ide 52 mališana koji su podeljeni u dve grupe, pripremni predškolski program i mešovita grupa. Prema rečima Miloša Markova predsednika opštine Opovo, zahvaljujući otvaranju ovog objekta lista čekanja je eliminisana.

Sefkerin je dobio potpuno nov objekat vrtića zahvaljujući pomoći pokrajinske vlade. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za našu opštinu jer je godinama unazad postojao problem sa listom čekanja, rekao je Miloš Markov, predsednik Opštine Opovo.

"Mi smo prepoznali to kao jedan od prioriteta, uradili projekto -tehničku dokumentaciju, i dobilu podrušku Vlade Vojvodine da uradimo ovaj nov objekat vrtića i stvorimo nove kapacitete za upis dece. Prvog septembra ove godine počeo je da radi vrtić , dve grupe funkcionišu za početak, upisano je preko 50 dece. Moram da kažem da smo eliminisali listu čekanja ili smo je sveli na minimum, sada nam se postavlja samo pitanje broja zaposlenih ali verujemo da ćemo i to rešiti u narednom peridu i da na taj način dugoročno rešimo problem liste čekanja u našoj opštini. Ovo je istureno odeljenje u Sefkrinu, poptuno nov objekat, to je pre bilo jedna prostroja u osnovnoj školi sada je to nov objekat poseban, gde naši mališani imaju najbolje mogujće uslove za svoje predškolske korake".

Nov vrtić nalazi se u sastavu Predškolske ustanove Bambi iz Opova. Mališani su podeljeni u dve grupe i imaju najbolje uslove za boravak i rad, kaže Gordana Rajšić, direktorka PU Bambi.

"Na radost svih nas, meštana Sefkerina, roditelja i dece, vrtić je počeo da radi 1. Septembra i mi smo zadovoljni , nailazimo na poteškoće koje rešavamo . Trenutno je upisano 52 dece, od toga  21 dete pripremni predškolski period i 31 dete mešovita grupa. Vrtić je lep i funkcionalan, i krenuli smo pa ćemo videti kako će biti dalje".

Miloš Markov naglašava da će i u narednom periodu čelnici ove lokalne samouprave nastaviti da ulažu  u objekte koji su namenjeni najmlađima. On kaže da je u Opovu  rekonstruisan još jedan objekat, a da će u Barandi i Sakulama,  gde vrtići  funkcionišu u okviru škole, u budućem periodu se unaprediti kvalitet i kapacitet tih objekata.