Sport   Najvažnije  

U Železničaru veruju u pozitivan ishod protiv Partizana, trener Linta ističe: Moramo da budemo mudri i hrabri

Za fudbalere Železničara bez sumnje u petak od 20.00 časova od sledi najteži ispit u superligaškom društvu.
U Železničaru veruju u pozitivan ishod protiv Partizana, trener Linta ističe: Moramo da budemo mudri i hrabri

FOTO: FK Železničar

Izabranici Aleksandra Linte pred domaćom publikom u Pančevu dočekuju Partizan. U klubu koji već sada ispisuje istoriju grada, nadaju se da bi posle duela sa Partizanom, ona mogla da dobije i epitet zlatna.   
U Železničaru vlada veliki optimizam, a uoči duela sa drugoplasiranim Partizanom, trener Aleksandar Linta ističe.  
- Istorijska utakmica je pred nama. Prvi put Partizan gostuje u Pančevu. Za nas je to jedna lepa prilika da se pokažemo u dobrom svetlu. Kad to kažem mislim da iznesemo dobru energiju, da ispoštujemo principe na kojima radimo, da budemo hrabri, energični, mudri kad imamo loptu. Sa druge strane i da verujemo u nas. Partizan je ozbiljan rival, skup dosta dobrih pojedinaca. Imaju i kvalitetan stručni štab. Ipak, bavimo se sportom, a sportski je uvek nadati se dobrom rezultatu. Možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, a da iz te timske igre dođemo do rezultata koji nam odgovra - istakao je Aleksandar Linta, trener Železničara.  
Ne obaziru se mnogo na minule rezultate u Železničaru. Svesni su da imaju kvalitet i da uz pomoć navijača mogu do tri boda.  
- Biće ovo lepa prilika i da javnost u Srbiji upozna stadion Železničara. Terne je dobar, tribine takođe, najlepši ambijen sa ovim zelenilom. Ovo je zaista lepa prilika da svi zajedno uživamo i da verujemo u pozitivan rezultat. 
Imali su težak period iza sebe fudbaleri Železničara, ipak pogled na tabelu ne “baca ih u očaj” već tera da pokažu šta znaju protiv do sada najkvalitetnijeg rivala.  
-Atmosfera je dobra. Iza nas je teška utakmica sa TSC-om, svesni smo svega, pa i negativnih rezultata. Iako smo gubili te utakmice znamo da je bilo i nekih segmenata igre kojima možemo da budemo zadovoljni. Verujem da će i utakmica sa Partizanom doneti neke dobre stvari. Naravno, podrazumeva se da bismo voleli da rezultat bude što povoljniji za nas - zaključio je Linta.  
Dvostruki strelac u Bačkoj Topoli Aleksandar Đorđević veruje da Železničar može da iznenadi Partizan.
-Rezultat u Bačkoj Topoli je bio previsok. Ne mogu da kažem da smo bili bolji, ali u nekim segmentima igre smo parirali TSC-u, iako rezultat ne govori u prilog tome. Napredovali smo mnogo u prethodnom periodu sa načinom igre. Postići tri gola protiv prvoplasirane ekipe u eliti dovoljno govori o nama i našem napadačkom opredeljenju. Verujem da će u narednom periodu naš način igre biti još bolji i ofanzivniji.
Partizan je u prethodne dve utakmice stizao prednost rivala od dva gola i uspevao da pobedi. Nadaju se u Železničaru da ukoliko budu imali prednost, da će je i zadržati do kraja meča. 
- Partizan je skup sjajnih igrač. Pokazali su kvalitet i ozbiljan karakter, jer su uspeli da preokrenu čak dve utakmice, koje su gubili. To dovoljno govori o njima. Ipak, nećemo odstupiti od naše igre. Analizirali smo njihov prethodni meč, znamo šta nas čeka, daćemo maksimum i nadamo se pozitivnom rezultatu - zaključio je Đorđević. 
Tribine stadiona u SC “Mladost” nema sumnje biće ispunjene do poslednjeg mesta, s obzirom da se već danima traži ulaznica više. Prednost prilikom preuzimanja imali su navijači sa sezonskim kartama, koji će biti 12. igrač timu koji sa klupe predvodi Aleksandar Linta.