Južni Banat   Društvo   Vršac   Servisna Informacija   Najvažnije  

JKP "Drugi oktobar": Raspored angažovanja tokom akcije "Oktobar mesec čistoće"

Javno komunalno preduzeće Drugi oktobar, prateći potrebe građana, korisnika usluga, posle prolećne aprilske, sprovodi i jesenju akciju „Oktobar mesec čistoće“. Teritorija grada biće podeljena u četiri celine. Svake sedmice u oktobru, zaposleni u službama Iznošenje smeća i deponija, Zelenilo i Čistoća i dimničari zadržaće se sa aktivnostima u svakom od tih delova grada.
JKP "Drugi oktobar":   Raspored angažovanja tokom akcije  "Oktobar mesec čistoće"

FOTO: JKP "Drugi oktobar " Vršac

 

 

Način odnošenja otpada: 

Kabasti otpad: ( stari nameštaj, kuhinjski elementi, delovi pokućstva u svakodnevnoj upotrebi. Bicikli, umivaonici, prozori, vrata, madraci, prekrivači, tepisi, veliki električni i uređaji koji ne spadaju u elektronski otpad ...)

Kabasti otpad bi se iznosio iz domaćinstava sa individualnim stanjem iznošenjem na javne površine- ispred kuće u toku nedelje koja je naznačena u rasporedu. Veća količina otpada bi se najavljivala telefonom na 0608435201 odnosno 013 440 800 taster #5. Iz domaćinstava kolektivnog stanovanja, kabasti otpad bi se donosio na najbliže kontejnersko mesto. Upravnici zgrada bi se aktivno uključili u akciju za rešavanje otpada iz zajedničkih prostorija odnosno koordinirali bi iznošenjem kabastog otpada na najbliže kontejnersko mesto. Otpad bi iznosila posebna ekipa sa posebnim vozilom.

 

Elektronski otpad: (televizori, računari, delovi računara, monitori, radio-aparati, audio- video tehnika. Delovi električnih uređaja- motori, kalemovi, kablovi mobilni telefoni, tableti, BATERIJE, kućni električni aparati…)

Elektronski otpad se iznosi posebnim vozilom, najavljuje se na navedene telefone, iznosi se u nedelji naznačenoj ovim rasporedom ali danom kojim se inače iznosi smeće iz individualnih domaćinstava, odnosno pored najbližeg kontejnerskog mesta iz domaćinstava u kolektivnom stanovanju u četvrtak u nedelji koja je u rasporedu.

 

Zeleni otpad: iznosiće Zelenilo u danima po ovom rasporedu.